Tuesday, June 9, 2009

India dan Melayu gaduh???


hey2...semalam 08.06.2009 hari isnin..jam 11 lebih malam..pergaduhan berlaku di hadapan selera malam di kamunting..bergaduh antara melayu dan india..india 8 orang mati dan melayu 1 orang mati dan 12 orang kena tetak..apa dah jadi ni??mana nye perpaduan..kata orang asia nie muhibah..tapi apa ni??gaduh2 pulak..hari ini aku dapat laporan dari rakan aku...dia bagi tahu..seorang india kena tetak di hadapan the store kamunting...p/s kepada semua penduduk kamunting dan taiping..hati-hati..terutama lelaki anda perlu berhati2...kalau boleh jangan kerap sangat keluar ye...bahaya...akan aku info juga nanti

27 comments:

azran said...

kalu betul jadik cam 13 mei /// keramat ngan pamdan indah nak turun.pedang dah siap asah kat rumah tue..

Anonymous said...

kau dengar cerita ke kau ada kat situ
main main haaa...

iki/iqa said...

eh ko x cye sudah bce ar paper...

iki/iqa said...

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=0610&pub=Utusan_Malaysia&sec=Jenayah&pg=je_02.htm


kepada hamba2 Allah..xcye sila2 ar tangan tu klik link nie...ye??trimas...tp cte utusan xbtol kot..aq taw ar..de bdk tpg bgtaw..ingt aq nie gebang ke..mnx maaf sket ye bai

Anonymous said...

Wahai Saudara-Saudara Ku Sekelian Janganlah Kita Lalai Dan Alpa Ingatlah Sedang Tempat Jatuh Lagi Dikenang Inikan Pula Negara Sendiri Dalam Tidak Sedar Kita Di Pecah Belahkan Oleh Pandangan Politik Berbeza...Sedarlah Apa Pun Jua Masalah Yang Kita Hadapi Biarlah Kita Selesaikan Sesama Kita Dan Jangan Membabitkan Pihak Ketiga Kerana Semua Itu Boleh Membawa Perpecahan Antara Kita ....

cikgu said...

dah dah dengar maklumat dari someone from kamunting. mmg berita dalam Utusan tu tak betul. Utusan memang tak pernah lapor benda yang betul. Aku lebih percaya dengan info penulis blog ini setelah mendapat maklumat dari kemunting tu.

Anonymous said...

boley kompom 8 + 1 mati? Jangan main benda mcm ni...kalau takat hear say jgn sebarkan, bahaya...
main main haaa

iki/iqa said...

ya Allah npe lah xcye yg anonymous..xcye g ar tnye org2 kmtg..aduss yeh..

Anonymous said...

gado sebab bnda kecik
tak mecet

iki/iqa said...

tu ar psl..punca nye bermula di cc...

Anonymous said...

Assalamualaikum, saya dari Kamunting. Cerita dalam blog ni ada yang betul ada yang tak. Pasal yang terkorban tu tak dapat nak dipastikan. Yang pasti, ada satu group India yang berkereta dan meronda kawasan Kamunting & Taiping jadikan orang melayu sebagai sasaran. Kalau diorang nampak seorang dua melayu kat tempat yang terpencil, diorang akan berhentikan kereta dan tetak orang yang malang tu. Dah ada banyak yang terlantar kat Hospital Taiping dek kerana kena tetak. Pihak polis bersiap sedia menangani keadaan tapi mana sempat nak jaga semua tempat kan? Skang ni nak keluar malam pun susah.

iki/iqa said...

w'slm..yupp tul2..dh lah rmi glew fru...nth ar nk jd pe dkt tpg nie...arap2 x jd darurat lah..dgr cite mlm nie dorg nk serang lg..sdngkn perkara kecil sahaja nak besar2kn..lain kali cakap biar bertapis..mn lah si india tu tak mengamuk bdk mlyu tu ejek dye

Anonymous said...

Saya dak Kamunting lagi, berita terbaru, kat Lake Garden terjadi satu lagi serangan melibatkan 4 melayu. Malam nih nak gaduh plak kat Giant tapi bila dah leak citer India nak serang kat Giant, ramai geng Melayu siap sedia.........harap semua selamat la.

Anonymous said...

Punca sebenOr-benOrnye nape yer?..Kamunting ni x onah ade kes2 perkauman lg sbb memang dr dulu melayu,cina n india duduk serumpun..aku pun heran..harap2 x berpanjangan laa

iki/iqa said...

tu ar taw..mmbr dye cite kata nak serang...tu x g giant tu...then de gul nie kena rogol dkt tmn tsik bf dye kne tetak dkt pale..tul kn???

lps tu ptg smlm de bdk laki nie mlyu lah kn kne rodok dkt prot dye india yg uat..

xfhm tul npe lah kne jd mcm ni

Anonymous said...

media tak bole nak keluarkan cerita penuh sebab ni isu perkauman. kalau tak dah lama tv3 pegi hospital taiping tanya sekor2 apa yang dah jadi.

Anonymous said...

haiz...korang ni...yg mati tu tk bnyk ler...jgn la smpai gitu bnyk...tp yg lain mmg btl...

Anonymous said...

puncanya, sbb ada budak melayu yg nampak kejadian budak india merompak kedai mamak kat kamunting, budak melayu tu pi buat report polis. sbb tu budak india tak puas hati, pi serang budak melayu

Anonymous said...

hellooooooooooooooo... kalau x tak tau apa apa jgn bnayak bunyikkk...
sah kan dulu baru cakap...
main main haaa

Anonymous said...

pe ni....wei....semue mule dri cc....ke selera mkn ke kdai mkn cine sim sim....smpai tktau ke mane....hal budak kecik org besar cri psl buat pe....skrg matilh yg sengaja cri psl tu...yg tk buat pe2 pn mati gak....tp sape yg slh tu Tuhan nmpk...tk kire melayu ke india ke lembu ke babi ke....semue akn disoal....terc

Anonymous said...

mmg ade yg kne tetak pn. Skolah aku budak form4 yg kne sbb die g siber cafe wktu mlm, pkul 9.30. waktu tu lalu kat tesco xslh aku. tau2 dh msuk spital. slamat idup. bahaye tol la perak skunk ni. Politik, perpaduan - hancur... adoiyai, patut la perak makin panas skunk ni.
nape kerajaan xwat darurat je. takut sial duk perak ni

iki/iqa said...

weh aq xde dgr psl kdi mamak pon
psl cc de ar..

iki/iqa said...

skol ko SMKTT kn??
faizal kn bdk tu..ckgu aq bgtaw

Trooper's01 said...

Salam yer cik iki. Saya pinjam Post CIk Iki yang nih untuk posting facebook Group saya. boleh kan?

Trooper's01 said...

saya letak kat sini ek cik Iki.

Abu Samah said...

Saya sokong ape yang tuan punye boleh ini tulis.

Artikel mengenai melayu harus diperbanyakan lagi penulisannya ibarat bak kata pepatah "mata pena lebih tajam daripada mata pedang".


salam ziarah,

http://www.gadismelayuboleh.com

Anonymous said...

SEMUA SAMSENG MELAYU BOSAN SANGAT? NAK CARI PASAL JER BODOH! TAK ADER KERJA?