Bahan-Bahan:
4 tin kacang foul (atau rendam kacang parang semalaman dan rebus hingga empuk - then kisar separuh kasar separuh halus - terpulang)
1 tin kecil minyak sapi
Bahan2 kisar:
1 sdm ketumbar - di sangar
1/2 sdm jintan manis - di sangar
1/4 sdm jintan putih - di sangar
3 biji bawang besar
2 biji bawang putih
garam & gula secukup rasa
Taburan di atas kacang pool:
Bawang besar & tomato (potong dadu)
Lada hijau (dihiris)
Limau kasturi (dibelah dua)
Telur goreng mata lembu (make sure goreng ngan minyak sapi)
Cara Cara:
Panaskan minyak sapi di campur ngan sedikit minyak makan dlm periuk
Tumis bahan2 yg di kisar hingga naik bau.
Masukkan kacang parang yg sudah di mesin dan rasa garamnya dan tunggu hingga mendidih
Hidangkan dgn bahan2 taburan dan sedikit minyak sapi di atasnya dan beberapa keping roti perancis
4 comments:
hehe..ako kene blaja nih..ako kan bini ang!hehehe
KOMPEM SEDAP KE YUNK??
da lame da u tak post blog..
y??
bz bangat erhh
seriusly aq ckp...sdop glew
g la dkt JB
ari2 try
nimi...i bz dgn 2sen nie i leh aktif blik blog cze i xcident
perlu ke letak ketumbar? sbb saye dh 2 kali try buat..letak ketumbar dan jintan..tpi rase laen..pelik skit rase nye..
Post a Comment